Bodegas Trivento

© www.argentinaviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1996

Produktionskapacitet:

 30 000 000 liter

Total export: 
 - liter

Areal vinodlingar:
 1 289 ha

Plats-oenolog:
 
Germán di Césare

Chefs-oenolog: 
 
Federico Galdeano

Konsulterande oenologer:
 
Enrique Tirado
 Alberto Antonini

Ägare:
 
Concha y Toro (Chile)

Adress:
 Pescara 9347
 Russsel, Maipú, Mendoza

Telefon:
 +54 261 413 71 00

Fax huvudkontor:
 + 54 261 413 71 16

E-mail huvudkontor:
 info@trivento.com

Web-sida:
 
www.trivento.com

Svensk importör:
Concha y Toro Sweden AB
 Katarinavägen 20, 1 tr.
 SE-116 45 STOCKHOLM
 Tel. +46 08 505 667 60
 Fax +46 08 505 65 299
 info@conchaytoro.se
 www.cytsweden.se

Trivento är Argentinas näst största vinproducent, efter Peñaflor-Trapiche. Under sin relativt korta tillvaro har det blivit Argentinas mest spridda varumärke inom vinområdet, enligt egen uppgift. Man har direktleveranser till mer än 100 importörer över hela världen. Bakom denna snabba utveckling ligger kunskaper om hur man gör säljande viner och exporterar dessa hos den största vinproducenten i Sydamerika, det chilenska företaget Concha y Toro. De är 100-procentiga ägare och startade företaget för att få del av det starkt ökande intresset för argentinska viner sedan strax före millennieskiftet, i stället för att bara konkurrera med sina viner från Chile.

I Argentina håller de en låg profil beträffande sitt chilenska ursprung, för att inte nationalistiska känslor skall påverka lokala vinköpare. PR och marknadsföring sker omsorgsfullt och försiktigt och står i skarp kontrast till den sprudlande aktiviteten och snabba utvecklingen på produktionssidan i Argentina. Flera gånger har produktionsanläggningarna byggts ut, så att man nu har tre bodegor med en sammanlagd kapacitet på 30 miljoner liter och 3500 ekfat.

Efter det senaste förvärvet av vingården Los Sauces i Uco-dalen på 309 hektar har Trivento nu 8 vingårdar på sammanlagt 1289 hektar utspridda över hela Mendozas central-oas, med Ucodalen. Inklusive inköp från andra odlare hämtar man druvor till sina viner från 12000 hektar vingårdar.

Namnet Trivento är skapat av någon fantasifull märkesbyggare och sägs hänföra sig (på italienska?) till tre vanliga vindar i hela Mendoza. Polarvinden under vintern, den heta föhnvinden Zonda på våren och den sydostliga Sudestadan på sommaren. Fast den senare förekommer knappt i Mendoza. Då är det häftiga åskregn och hagelskurar som är utmärkande. Av nederbörden på 200 - 300 mm om året kommer merparten på sommaren i denna form.

 
Triventos vingård Cruz del Alto i Luján

 

Eolo

Golden Reserve
 

Colección Fincas

 

Amado Sur

 

Reserve

 

Tribu

 

Brisa de Otoño

 

Espumantes

 

Aires Dulces
 

 


 

Chefsoenologen Federico Galdeano