Bodega Nieto Senetiner

© www.argentinaviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1888

Produktionskapacitet:

 15.000.000 liter

Total export: 
 - liter

Areal vinodlingar:
 351 ha

Plats-oenolog:
 

Chefs-oenolog: 
 Roberto González

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 
Molinos Río de la Plata
 (Pérez Companc PCFG))

Adress huvudkontor:
 
Guardia Vieja S/N
 Vistabla, Luján de Cuyo,
 Mendoza

Telefon huvudkontor:
 
+54 261 498 03 15 / 40 2

E-mail huvudkontor:
 
info@nietosenetiner.com

Web-sida:
www.nietosenetiner.com

Svensk importör:
 
-
 
 

En av alla de italienska invandrarfamiljer som kom till Mendoza i slutet av 1800-talet planterade en vingård i Vistalba, nära orten Lujan de Cuyo i kommunen med samma namn. Den kom i nya familjers ägo och utvidgades successivt. År 1969 fick odlingarna sitt nuvarande namn, då egendomen köptes av Nicanor Nieto och Adriano Senetiner.

De inledde en dynamisk period av utvidgning och modernisering, så att företaget blev ett av de mest framträdande i utvecklingen av Argentinas moderna vinindustri. Efter trettio års framgångar såldes Bodega Nieto Senetiner år 1998 till gruppen Familjen Pérez Companc och kom att ingå i deras största företag Molinos Río de la Plata.

Ägarföretaget har kraftiga ekonomiska muskler och har utvecklat Nieto Senetiner till en av Argentinas främsta vinproducenter. Nya odlingar i framför allt Uco-dalen har ytterligare höjt kvaliteten på deras viner.

I 2012 års utgåva av den förträffliga vinguiden Austral Spectator (Vinos de Argentina) är Nieto Senetiner den mest framgångsrika bodegan i Argentina, med 5 viner bland de 100 bästa. De har spelat en nyckelroll i utvecklingen av argentinska kvalitetsviner. De var bland de allra första att introducera Single Vineyard-viner, de satte en ny standard för premiumviner med sitt vin Cadus och de var först i världen med att lansera ett premiumvin av druvan Bonarda, som är den näst mest odlade druvan i Argentina, men har levt ett undanskymt liv som förstärkning till andra druvor.


En av Bodega Nieto Senetiners vingårdar i Vistalba, med Mendozas riktmärke Cerro Tupungato (6.570 m) i bakgrunden

 
Entrén till den historiska bodegan i Vistalba.

Benjamin

Emilia

Nieto Senetiner
Varietales

Nieto Senetiner Reserva

Don Nicanor

Bonarda Reserva 
 

Cadus
 

 
 
Ikon-vinet Cadus